Tootegrupid

Täidised ja kreemid - SIDRUNIKREEM

20.12.2013

 

Sidrunikreem (ingl lemon curd) on maitsev kreemtäidis, millele võid kaotada südame 

Sidrun 2 tk, suuremad
Muna 3 tk, suuremad
Suhkur 150 g
Või 100 g
Sidrunikoor 1-2 tl

 

Sega kuumakindlas kausis munad, suhkur ja 1 dl sidrunimahla. Tõsta kauss kuumaveevanni kohale. Klopi segu pidevalt vispliga kuni see pakseneb (umbes 7-10 minutit). Tõsta pliidilt, klopi juurde toasoe või ja lisa sidrunikoor.

Ära kuumuta segu liigselt, munad selles võivad tükki minna.

Õhukindlas anumas säilib kreem külmkapis kuni kaks nädalat.

Sidrunikreemiga koos ei soovita kasutada ühes tordis palju maitseid. Kui tordil on mitu kihti, võib mõne teise kihi vahel kasutada tavalist kohupiimakreemi, proovida võib ka asendada kohupiima kodujuustuga. Marjadest sobivad suurepäraselt mustikad ja vaarikad.

Vihje

Sidrunist on lihtsam mahla välja pigistada, kui seda enne pressimist sooja veega pesed või käte vahel mudid.

 

Kogu infot võib kasutada ise ja jagada teistega, ole palun viisakas, viita alati algallikale.

 Oleme avatud esmaspäeval, teisipäeval, kolmapäeval kell 11.00 - 15.00

Kunderi tn.28, Tallinn