Erikuline, erimõõduline - lehmad murul

30.05.2013

 

Erikujulise tordi valmistamine

Modelleerimiseks sobiva massi valmistamiseks tee võikreem. Võikreemi retsepti leiad rubriigist täidised/ kreemid. Võikreemi sisse lisa purustatud küpsised või pudista biskviiti (näiteks eelmistest kordadest üle jäänud ja sügavkülmikus oma aega oodanud biskviidiribad või -ääred. Kogust on keeruline öelda, biskviiti või küpsisepuru tuleb lisada nii palju, et mass modelleeritav jääks.

Kui katad koogi martsipaniga, võib modelleerimismassi siduva komponendina kasutada kohupiimavahtu või kohupiimatäidist, millele on lisatud küpsisepuru või biskviiti.

Lõika välja biskviidikihid ja “ehita” valmis toorik. Kasuta täidiseid mõistlikult ja ära liialda niisutamisega.

Enne kreemiga katmist lõika biskviidist sakilise noaga vajalik kuju või piira ääred.