Tootegrupid

Biskviidi retsept -SPONGE CAKE (WILTON)

30.05.2013

 

Wiltoni „ametlik“ retsept (sponge cake)-sobib suurepäraselt korrustortide puhul alumisteks biskviitpõhjadeks.

See on sedasorti tordipõhi, mida näete Cake Boss´is, st saab lõigata väga õhukeseks, sest biskviit on sisult ikka väga “tihke”. Ta ei kerki väga palju ja väga kõrgele, aga see-eest lõikasin selle retsepti järgi tehtud oma biskviidi väga lihtsalt 0,5cm paksusteks seibideks (jahtununa), mis omakorda annab võimaluse mitmete täidiste kasutamiseks paljude kihtide vahele. Proovi ära!

Kogused on teisendatud, kuna algses retseptis on need antud cup-ides.

Jahu 18 spl  
Küpsetuspulber 1/2 tl  
Sool 1/8 tl  
Muna 5 tk  
Viinakivi 1/2 tl Saab ka  ilma-loe infot viinakivi kohta lehe lõpust
Vanilliekstrakt 1 tl Saab ka ilma selle aineta
suhkur 12 spl  

Sega väiksemas anumas valmis  jahu, küpsetuspulber, sool ja tõsta eemale.

Eralda munavalged munakollastest ja vahusta munavalged, lisa viinakivi ja vahusta edasi kõvaks vahuks.

Vahusta munakollased, ca 1 minut, lisa vanilliekstrakt, lisa järk-järgult suhkur. Vahusta, kuni segu kogus on kahekordistunud.

Sõelu sisse jahusegu, sega. Lisa ca 1/3 munavalgest ja sega vispliga edasi, siis lisa ülejäänud munavalge. Küpseb ca 10-20 minutit, olenevalt ahjust.

Võid jahu asendada 1/2 ulatuses kartulijahuga. Munad ei vaja eelnevat toatemperatuuril ootamist.

P.S Kuna ma ise tehtud sama retseptiga biskviidist pilti ei teinud, siis foto laenatud wilton.com lehelt.

Biskviidi ABC ka siit.

Kogu infot võib kasutada ise ja jagada teistega, ole palun viisakas, viita alati algallikale.

 Oleme avatud esmaspäeval, teisipäeval, kolmapäeval kell 11.00 - 15.00

Kunderi tn.28, Tallinn