Tootegrupid

Biskviidi retsept - KEEVA VEE BISKVIIT

30.05.2013

 

"Keeva vee“ retsept- kui asi selge, võib sellest saada sinu lemmik.

 

Muna 4 tk
Suhkur 2 dl
Keevat vett 1 dl
Jahu 3 dl
Küpsetuspulber 1 tl

 

Jahu võib asendada 1/3 ulatuses (kartuli) tärklisega.

Munad  vahustada koos suhkruga tugevaks vahuks.  Kui tundub, et on juba küllalt vahustatud, vaata kella ja vahusta veel vähemalt 5 minutit. Edasi vahustades lisada sortsukeste kaupa keevat vett.  Hakka tasapisi sisse sõeluma küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega vaikselt vispliga, vala segu tasakesi  vormi ja aseta eelkuumutatud ahju.

Kogused on antud 26cm-28cm ø tordipõhjale. Küpsetamise aeg sõltub suurel määral ahjust. Kui asetada tordipõhi küpsema ahjus pigem allapoole, siis on parem võimalus, et tordipõhi jõuab korralikult kerkida ilma et tekiks koorik peale. Kraade pigem vähem, kui rohkem. Minu vana ilma pöördõhuta ahi küpsetab 180° juures umbes 25minutit.

Kordamine ei tee paha, siin link Biskviidi abc-le

Head küpsetamist!.

Kogu infot võib kasutada ise ja jagada teistega, ole palun viisakas, viita alati algallikale.

 Oleme avatud esmaspäeval, teisipäeval, kolmapäeval kell 11.00 - 15.00

Kunderi tn.28, Tallinn