Tootegrupid

MS Erakool õppekavad

 

 

1. Õppekava kursusele- Tordimeistrile-massid, kaunistused, tehnikad

_____________________________________________________

Õppeasutus: MS Erakool/ Seikluskohvik

Tegevusteate nr: 159217

Aadress: Kunderi tn.28, Tallin

Telefon: +372 56617597 e-post: marika@seikluskohvik.ee

Õppekavarühm: Toiduainetöötlus ja –tootmine

Õppekava : Täienduskoolitus pagar-kondiitrile „Suhkrumass, martsipan, lillepasta-tort ja kaunistamine“. Õppekava on seotud Kutsestandardi Kondiiter I, II, III tasemega.

Õppe tulemusel

-õpilane tunneb põhilisi tooraineid, eristab peamiseid tootjaid ja oskab hinnata tooraine tööomadusi

-õpilane oskab kasutada põhilisi tooraineid, ja neid teadmisi rakendades valmistab soovitava/ nõutava lõpptoodangu

-õpilane omandab vajalikud töövõtted lõpptoodangu (tordi) kokku panemiseks ja kaunistamiseks

-õpilane omandab oskused kasutada erinevate tootjate töövahendeid, sh kasutatakse õppeprotsessi käigus selliseid töövahendeid nagu torditangid, pitsmatid, patchwork´i vormid, vahtpadi, modelleerimiskuul

-õpilane valmistab õppeprotsessi käigus mod.massist roosi, teeb valmis fantaasialille (lillepasta), paneb kokku iseseisvalt 2 torti, sh üks 2-kordne tort on üles ehitatud tehistordipõhjale, ja teine tort pannakse kokku kasutades söödavat materjali. Tordid kaetakse suhkrumassi/ martsipaniga

Õppe alustamise tingimused/ eritingimused-puuduvad

Õppe meetodid-õppe kogumaht on 18 ah, sh auditoorne töö 2h, praktiline töö töökeskkonnas 13h, iseseisev töö 3h.

Iseseisva töö sooritamine-õpilane rakendab eelnevalt antud koolituse käigus omandatud teadmisi ja oskusi, valmistades ja kaunistades tordi. Koolituse läbiviija hindab visuaalselt õpitulemusel valminud toote ja annab suulist tagasisidet. Õppekava lõpetamise tingimuseks on iseseisva töö sooritamine.

Õppekeskkond-õpe viiakse läbi õppeklassis Kunderi tn .28, Tallinn, mis on sisustatud vajaliku tööinventariga. Vajalike töövahendite kasutamine võimaldatakse kohapeal. Täienduskoolitus toimub maksimaalselt 8 õpilasega. Minimaalne osalejate arv on 4. Puudub juurdepääs ratastooliga liiklemiseks.

Õppematerjalid- õppekava läbimiseks on ette nähtud õppematerjalid, need võimaldatakse koolitaja poolt

Väljastatavad dokumendid- õppekava lõpetamisel väljastatakse õpilasele tunnistus. Õppekava täies mahus mitte sooritanule väljastame tõendi

Koolitaja kvalifikatsioon-koolitust viib läbi ja juhendab Marika Sinkkonen. Marika Sinkkonen on juhendanud mitmeid koolitusi, sh Tallinna Teenidnuskoolis. Marika Sinkkonen on õppinud selles valdkonnas nii Eestis kui välismaal, on olemas rahvusvahelise kooli PME diplomid. 2014a. on talle väljastatud PME Master Certificate. Marika Sinkkonen on Torditeadus raamatu autor.

 XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

2. Õppekava kursusele-Tordimeistrile-biskviidid ja täidised, tort ja kaunistamine

____________________________________________________________________

Õppeasutus: MS Erakool/ Seikluskohvik

Tegevusteate nr: 159217

Aadress: Kunderi tn.28, Tallin

Telefon: +372 56617597 e-post: marika@seikluskohvik.ee

Õppekavarühm: Toiduainetöötlus ja –tootmine

Õppekava : Täienduskoolitus pagar-kondiitrile „Biskviidid ja täidised-tort ja kaunistamine“. Õppekava on seotud Kutsestandardi Kondiiter I, II, III tasemega.

Õppe tulemusel

-õpilane tunneb põhilisi tooraineid, eristab peamiseid tootjaid ja oskab hinnata tooraine tööomadusi

-õpilane oskab kasutada etteantud toorainet, ja koolituse käigus antavaid teadmisi rakendades valmistab soovitava/ nõutava lõpptoodangu

-õpilane omandab vajalikud teadmised ja töövõtted programmis olevate kondiitritoodete, sh erinevate täidistena kasutusel olevate kastete/ kreemide valmistamiseks

-õpilane omandab oskused etteantud retseptide järgi teostada selliste kondiitritoodete valmistamist nagu biskviidid/ tordipõhjad, ühtlasi olles pädev neid retsepte ka vajadusel kohandada ja muuta

-õpilane saab teadmised makroonide valmistamiseks, sh vajaliku tooraine valiku põhiprintsiibid, ja oskab seejärel kasutada/ kombineerida makroonide täidisteks sobivaid kastmeid/ kreeme

-õpilane valmistab õppeprotsessi lõpetuseks tordi, kasutades eelnevalt valmistatud biskviite/ tordipõhjasid. Tort kaunistatakse etteantud kaunistuselemente kasutades, sh vahukoor, hooajalised puuviljad/-marjad, suhkrupärlid, makroonid

Õppe alustamise tingimused/ eritingimused-puuduvad

Õppe meetodid-õppe kogumaht on 18 ah, sh auditoorne töö 2h, praktiline töö töökeskkonnas 14h, iseseisev töö 2h.

Iseseisva töö sooritamine-õpilane rakendab eelnevalt antud koolituse käigus omandatud teadmisi ja oskusi, valmistades ja kaunistades tordi. Koolituse läbiviija hindab visuaalselt õpitulemusel valminud toote ja annab suulist tagasisidet. Õppekava lõpetamise tingimuseks on iseseisva töö sooritamine.

Õppekeskkond-õpe viiakse läbi õppeklassis Kunderi tn .28, Tallinn, mis on sisustatud vajaliku tööinventariga. Vajalike töövahendite kasutamine võimaldatakse kohapeal. Täienduskoolitus toimub kuni 9 õpilasega. Minimaalne osalejate arv on 4. Puudub juurdepääs ratastooliga liiklemiseks.

Õppematerjalid- õppekava läbimiseks on ette nähtud õppematerjalid, need võimaldatakse koolitaja poolt

Väljastatavad dokumendid- õppekava lõpetamisel väljastatakse õpilasele tunnistus. Õppekava täies mahus mitte sooritanule väljastame tõendi

Koolitaja kvalifikatsioon-koolitust viib läbi ja juhendab Marika Sinkkonen. Marika Sinkkonen on juhendanud mitmeid koolitusi, sh Tallinna Teenidnuskoolis. Marika Sinkkonen on õppinud selles valdkonnas nii Eestis kui välismaal, on olemas rahvusvahelise kooli PME diplomid. 2014a. on talle väljastatud PME Master Certificate. Marika Sinkkonen on Torditeadus raamatu autor.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Kogu infot võib kasutada ise ja jagada teistega, ole palun viisakas, viita alati algallikale.

 Oleme avatud N 14.00 - 16.30, R 14.00 - 16.30, L 10.00 - 14.00, Kunderi tn.28, Tallinn